titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.07.23.  | Névnap: Lenke   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Beszámoló

Beled Város Önkormányzata a 2022.03.21-i héten tartotta a Mozdulj a klímáért, mozdulj a település fenntarthatóságáért-Kampányhetet. A rendezvény a KEHOP-1.2.1 pályázati konstrukció keretében valósult meg.
A Kampányhéthez csatlakozott az Általános Iskola és az Óvoda is.
Hétfőn az Iskola felső osztályaiban kiosztásra került a heti menetlevél, melyen egész héten jelölhették a diákok, hogy milyen környezettudatos tevékenységet hajtottak végre az adott napon. Ez a menetlevél az óvodában is kiosztásra került. Ezen a napon az 5. osztály tanulói egészséges ételeket kóstolhattak, úgy, mint a kuszkusz, bulgur, saláta, öntetek, gyümölcsök stb.
A szerdai napon a 8. osztályosok faültetésen vettek részt, melynek jóvoltából az alsós iskola udvarán, illetve a főépület előtti területen ültettek fákat.
Csütörtökön az óvodásokon volt a sor, a délelőtt folyamán gyümölcstálat kóstolhattak, és az óvoda udvarán elhelyezésre került 2 db magaságyás, amibe borsót, sárgarépát, metélőhagymát vetettek, illetve epret ültettek. Ezen kívül a tavaszi virágültetésre is sor került.
A heti programok zárásaként, szintén csütörtökön, az iskola 6-8. osztályos tanulói közül 12 fő szakkörön vett részt, melynek célja volt, hogy „Települési klíma kiskövetek” kerüljenek ki az iskola padjai közül, akik szervesen részt vesznek a program sikeres lebonyolításában.
Videós beszámoló a Közösségi médiakampány keretében: https://www.youtube.com/watch?v=eMv811A912s
A rendezvényről néhány kép itt tekinthető meg: