titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.06.24.  | Névnap: Iván   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Beledi Óvoda és Bölcsőde

Beledi Általános Művelődési Központ
Óvoda és Bölcsőde
 
 
Cím: 9343 Beled, Vásártér u. 6.
Tel.: 96/257-150
E-mail: belediovi@kapulan.hu
Facebook: Beledi Óvoda
Nyitvatartás: 6:30-17:00
Alapítványunk:
Egészséges Óvodás Gyermekekért  - 18970025-1-08
Intézményvezető: Tóthné Tóth Szilvia
 
Óvodánk és Bölcsődénk a település központi részén nyugodt, könnyen megközelíthető, zöldövezetben található. Intézményünk fogadja a társközségekből járó gyermekeket is.                 Az épületet tágas udvar veszi körül, gyönyörű udvarának kellemes környezete otthonos légkört áraszt. Az épületen az elmúlt években több nagyobb pályázati és egyéb forrásból megvalósított felújítás történt. A gyermeklétszám emelkedésének köszönhetően 2023. szeptemberétől a fenntartó engedélyével az óvoda 4 csoporttal működik. Vegyes életkorú csoportjaink virágneveket viselnek : Margaréta, Hóvirág, Tulipán csoportjainkba vegyes életkorú, Gyöngyvirág csoportunkba jelenleg kis csoportos életkorú gyermekek járnak. Intézményünk 2018. óta egy 12 fős bölcsődei csoporttal bővült. Minden csoportunkhoz saját gyermekmosdó tartozik, az óvodában lévő tornaszobát és sószobát váltott napokon látogatják a közösségek.
Családias jelleg jellemzi az intézményt, a csoportok nem szigetelődnek el egymástól. A termek egyéni arculatának kialakítására törekszünk, melyek nyugalmat és harmóniát sugároznak, barátságosak, játéktárunk sokoldalú, modern és az előírásoknak megfelelő felszereltségű. Játszóudvarunk biztonságos, és célzott korosztályunknak megfelelő.
Személyi ellátottságunk lehetőséget ad arra, hogy minden egyes gyermekkel egyéni fejlettségi szintjének megfelelően foglalkozzanak az óvó nénik, megadva a gyermekek számára az egyéni fejlődést és sikerélményt. A sajátos nevelési igényű gyermekek gyógypedagógiai fejlesztését, illetve a logopédiai fejlesztést gyógypedagógus látja el a fejlesztő szobában.
Fontos számunkra a mindennapos mese, vers, éneklés, környezettudatosságra való nevelés, az egészséges életmód szokásainak kialakítása, formálása, és nem utolsó sorban a gyermek elsődleges és legfontosabb tevékenysége a JÁTÉK.
Mindennapi tevékenységeinket színesítik a nevelési évet átszövő óvodai hagyományaink, ünnepeink. Változatos programokkal igyekszünk gazdagítani a gyermekek mindennapjait, szereplőként vesznek részt óvodásaink a városi rendezvényeken is.
Óvodai nevelést kiegészítő tevékenységek biztosítására is van lehetősége a gyermekeknek a szülők igényeit figyelembe véve: tánc, hitoktatás, játékos német nyelv.
Nagycsoportos óvodásaink heti rendszerességgel népi játék és néptánc foglalkozáson vesznek részt, melyet a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola néptánc pedagógusai tartanak.
Kiemelt jelentőségű az óvoda és a család kapcsolata, hiszen e kettő csak együtt egymást kiegészítve szolgálja a gyermekek fejlődését. Nélkülözhetetlen a kölcsönös bizalom a nyilt, őszinte együttműködés.
A bölcsőde és az óvoda  azok a közegek, ahol a gyermekek napjaik nagy részét töltik: a család után, ez az első olyan szintér ahol a gyermek szocializálódik, itt tanulja meg először, hogyan kell másokhoz alkalmazkodnia,  itt szerzi meg első barátait ,itt éli meg az „élet fontos pillanatait”, és ehhez szükséges számukra,  hogy ez egy olyan intézményben történjen meg mint a beledi óvoda és bölcsőde.
Óvodánkban szakképzett, gyermekközpontú pedagógusok dolgoznak, akik kellő odafigyeléssel,  szeretettel végzik munkájukat, hogy a gyermekek számára kiegyensúlyozott nyugodt környezetet biztosítsanak a mindennapokhoz.
A bölcsődében napi négyszer az óvodában naponta háromszor biztosítunk étkezést, figyelembe véve az egészséges táplálkozás irányelveit és a  gyermekek szükségleteit. Intézményünk főzőkonyhája látja el a szolgáltatást. Biztosítjuk az ételallergiás gyermekek számára is az ellátást.
A szülőkkel való együttműködésen alapuló, jó partneri viszony kialakítására törekszünk.
Hisszük, hogy óvodásaink az együttnevelés eredményeképpen pozitív énképpel rendelkező, testileg-lelkileg-értelmileg érett gyermekekként megállják helyüket az iskolában.